Jongere jaren

Sjoerd Arends (Groningen, 1987) is een zanger die al op heel jonge leeftijd op het podium stond. Hij maakte zijn debuut op 7-jarige leeftijd in de Stadsschouwburg Groningen in de kindermusical ‘Fantasco’ i.s.m. het Haydn Instituut. Hierna volgde deelname aan talentenjachten, waardoor hij in 1998 Groningen mocht vertegenwoordigen in de landelijke finale van het VARA Kindersongfestival op Nederland 3. De optredens bij het kindersongfestival brachten hem op 10-jarige leeftijd bij de regisseur Jack Nieborg die hem zijn eerste hoofdrol gaf in de familievoorstelling ‘Vertel mij wat’, uitgevoerd door stichting Dastater. Hierna volgden meer musicals & familievoorstellingen zoals ’Edel Gebedel’, ’Doornroosje’s Duizenjarige Droom’ en ‘Aladin en de Wonderlamp’, allen uitgevoerd in verschillende grote theaters in Noord Nederland. Ook heeft hij in 1999 de track ‘Wanneer je weg moet gaan’ opgenomen op de CD ‘Hoog uit het Noorden, muziek uit Groningen’.

In het theater liggen zijn roots maar sinds hij ouder is zingt en speelt hij voornamelijk in verschillende bands.

ArtEZ Popacademie Conservatorium Enschede

In 2006 is hij begonnen aan zijn studie aan het ArtEZ Conservatorium, Popacademie, met als hoofdvak zang. Hier werd hij 4 jaar lang o.a. gecoacht op het gebied van zang, songwriting, backingvocals, studio en piano. Hij kreeg hier les van o.a. Davy de Wit, Danny Sahupala, Clemens Schmuck, Pien Schneider, Anneloes Verveld, Jaap Roggeveen, Tom Salisbury, Hilvert Roorda, Marja Reinders, Esther Hart en Arno Schlijper. Na een te gekke leerzame studieperiode is hij in 2010 succesvol afgestudeerd.

Bands, projecten en songwriting

Op dit moment treed Sjoerd regelmatig op in verschillende bandformaties en projecten. Enkele bands waarin hij zingt zijn o.a. ‘The Gentlemen’, ‘SESSION’, ‘We Want More’, ‘The Rich and Famous’, ‘The Brat Pack’ en ‘Hou van Holland Live’. Ook is hij in te huren voor studiowerk, in het verleden heeft hij o.a. klussen voor Topformat (radiojingles) mogen doen.

Daarnaast schrijft hij zijn eigen liedjes. Hij schrijft en speelt zijn liedjes op gitaar en piano. Van kleine ballads tot opzwepende muziek. Grote inspiratie bronnen zijn o.a. Marc Broussard, Donny Hathaway, Boris, Michael Jackson en Phill Collins.

Alhoewel hij voornamelijk op poppodia optreed,  vindt hij het theater nog steeds een magische plek om te mogen staan. Zo heeft hij in 2009 backingvocals mogen verzorgen in de theatervoorstelling ‘Ik droomde dat ik wakker was’ op het Willem Wilmink festival. De voorstelling was een eerbetoon aan de inmiddels overleden Twentse tekstschrijver en dichter Willem Wilmink. In deze voorstelling speelden o.a. Herman Finkers, Joke Bruijs, Daniël Lohues, Wieteke van Dort, Maarten van Roozendaal en Ernst Daniël Smid. In 2015 was hij solist in de theaterproductie ‘Hollands Glorie’.

Zangcoach

Naast het optreden geeft Sjoerd ook zangcoaching bij muziekschool De Muzen en bij Studio 26. Ook geeft hij zangcoaching op De Nederlandse Musical Academie (Rijn IJssel), hier werkt hij met de studenten aan de productie van verschillende dinnershows en arrangeert hij zangpartijen.

 

Biografie